Pompe-Advies 

Visie op Water - Energie - Innovatie 

Pompe-Advies, is het ZZP-bedrijf van Ir Caspar L.P.M. Pompe (civiel ingenieur).

De belangrijkste activiteiten betreffen de Stichting Watergas.NU en het concept voor water- en energiemanagement "WaterMotor.EU". De Aansluitdijk is het éérste project dat ter hand is genomen.  

Ir Caspar L.P.M. Pompe is (mede)initiatiefnemer van deze activiteiten en werkt samen met anderen om deze te realiseren.

Portefeuille

 1. Watergas.NU -
  Stichting om de introductie van watergas in verschillende takken van industrie te versnellen. Met water branden koolwaterstoffen aanzienlijk efficienter. We kunnen ws electriciteit produceren voor 5 cent per kWh. Wat betekent dat voor onze maatschappij? Wetenschappelijk onderzoek naar watergas staat hoog op onze wensenlijst; Watergas.NU heeft drie speerpunten:

  * Taskforce Blue Shipping;
  * WAVE-Cooperation;
  * Onderzoek!
   
 2. WaterMotor.EU 
  WaterMotor.EU is een grensoverschrijdend concept voor anticiperend water- en energiemanagement in de Rijn-Maas-Schelde Delta; De projecten die in dit kader kunnen worden ontwikkeld, vragen om grote investeringen. De Overheden beschikken niet meer over voldoende budget om Nederland op Deltahoogte te krijgen. Dat is ook niet nodig. 
  De integrale deelprojecten voor water-energie management bevatten meerdere functies. Deze grote projecten be-ogen publieke problemen op te lossen door private kansen te scheppen.
  Om aan bijvoorbeeld pensioenfondsen de kans te geven te participeren is een innovatief ontwikkelprotocol ontwikkeld: Wiki-Development. Deze PPS-ontwikkelprocedure kan ook worden toegepast op complexe infrastructuurprojecten met een ruimtelijke component. Voor de A27-corridor tussen Breda en Utrecht heb ik indertijd met een rekenmodel de haalbaarheid onderzocht.....Lees meer....

  * Aansluitdijk.nl
  * IJdam.nl
  * Rijn-Maasverbinding
   
 3. The Magic Donut: Klassieke fysica - Kwantumfysica - Protofysica - Metafysica
  Momenteel maakt de klassieke natuurkunde een transitie door. Er worden nieuwe deeltjes ontdekt. Men zoekt naar één samenhangend natuurkundig model. Er wordt gesproken over duistere energie en zwarte materie. En Robert Dijkgraaf vertelt ons dat we maar 4% van de totaal-aanwezige energie en materie kennen. Waar is die andere 96%? ....Lees meer.... 

Contact

Voor watergas: caspar.pompe@watergas.nu;

Voor WaterMotor.EU: info@watermotor.eu;

Voor Aansluitdijk: pompe@aansluitdijk.nl

Voor Pompe-Advies: caspar@pompe-advies.nl

U kunt mij telefonisch bereiken onder 06 5252 5935